Free Software ntk Cikgu2...
Seeeelamat Pagi Cikgu!!! blogger-emoticon.blogspot.com...
Entri kali ni, saya nak berkongsi satu software yg bestblogger-emoticon.blogspot.com dan boleh meringankan beban cikgu skitblogger-emoticon.blogspot.com. Yang bukan cikgu pun bleh gak kalau nk. Software ni saya dapat dari mane pun sy xingat, :ha?: tp credit sy bagi kpd pencipta software ni, En Ahmad. Terima kasih kpd beliau.
Software ini dinamakan Kalkulator Peratus Markah. Ianya berfungsi ntk menolong cikgu2 yg sudah menanda ketas peksa spt PKSR, Ujian Bulanan ke n ape2 je dan dgn hanya memasukkan bilangan soalan dan bilangan jawapan yg betul, tekan 'kira'.. anda terus dapat peratus markah tersebut. Just like that. blogger-emoticon.blogspot.com. hahah simple je. Itu je. Harap kamu semua mjadi Cikgu terbaik dan mendapat tempat di hati murid2 sbg Cikgu Kesayangan mereka.


cara2 nk gunanya:
Download dulu software ni, klik SINI
Buka file rar tu dan open kalkulator markah, 'run' file kalau ada tanya nk run or cancel.
Akan kuar cmni,


Inilah paparan yg akn kuar





Masukkan bilangan soalan peksa tu, cth:40 soalan





Pastu, masukkan bilangan jawapan yg betul, cth:34 soalan dijwb btul





Tekan 'Kira', Yes! dah dpt peratus =85%





Kalau nk kira murid seterusnya, tekan je clear n masukkan bilangan jwpan betul je pastu tekan 'Kira'. ok



Labels: , 2 comments | edit post
Reactions: 
SKPK Futsal Team...
Cam biasa, tekan play dulu ntk menaikkan mood anda baca posting ni.. hahaha








Iyyyahh...blogger-emoticon.blogspot.com.. Hahahah entry kali ni tentang aktiviti saya pada setiap petang Rabu. 14 murid yang terpilih menjadi ahli SKPK Futsal Team ni akan membuat latihan Futsal bersama Guru2 lelaki kesayangan mereka. Latihan yang bermula dari pukul 5pm hingga 6.30pm agak menggembirakn walaupun sedikit penat.:sweaty: . Di samping memperkasakan kemahiran bermain, hubungan antara guru dan murid semakin erat. Rasa bangga dengan pencapaian mereka setakat ini, ada yg setaraf dengan 'Star',blogger-emoticon.blogspot.com, keeper yg hebatblogger-emoticon.blogspot.com, tak kurg juga yg sepak kaki selain bolablogger-emoticon.blogspot.com dan stopper paling brutal, blogger-emoticon.blogspot.com..hahahah tak hairanlablogger-emoticon.blogspot.com mereka ni pernah mendapat Naib Johan Peringkat Kebangsaan Kategori Pendidikan Khas tahun lepas, 2008. cayalah..blogger-emoticon.blogspot.com. Walaupun diorang ni pekak (bermasalah pendengaran)blogger-emoticon.blogspot.com, tryla rasa rembatan diorang,:argh: bleh masuk wad wooo kalau kenablogger-emoticon.blogspot.com.. hahahaha Dengan itu, saya ingin memperkenalkan The Gr8est SKPK Futsal Team. Jeng..Jeng..Jeng..Hepi!!!blogger-emoticon.blogspot.com



Perghh..stylo mcm poster dalam umah Cikgu Eym ni..haha





Xbleh tahannn... pakai bit netball tu..kahkahkah

Labels: 0 comments | edit post
Reactions: 
Aku yg terhuraaaa... (terharuuuu da)
Pada hari ini, 16 Jun 2009, genaplah sebulan hari mulia, Hari Guru berlalu. blogger-emoticon.blogspot.comNamun, apa yg membuatkan daku terharu dan rasa nk menerbitkan post ni, sebab kat sekolah td, dak Wanie 3 Maju telah memberikan daku hadiah Hari Guru yg amat bermakna bg setiap insan yg bergelar 'Cikgu' ni... blogger-emoticon.blogspot.comDaku kaget:wala:, terkesima blogger-emoticon.blogspot.comdan ummmang aih... blogger-emoticon.blogspot.commasih ingat lagi beliau akn Hari Guru ni wpun dah overdue. Terharulaaaa.. Terima Kasih Cikgu ucapkan. Sekian, terima kasih.

Yang Benar,





Sama2..Semoga mjadi insan yg solehah dan berjaya kelak.
Labels: 6 comments | edit post
Reactions: 
Lakers Win!!!
:scream:Lakers menang jua akhirnya.. keputusan game kelima, Los Angeles Lakers 99 - Orlando Magic 86 .. yes yes.. Hepi betul laaa!!! blogger-emoticon.blogspot.com
Meh tgk resultnye...



The Lakers win 4 - 1 on The Magics





2009 NBA Champion, Los Angeles Lakers!!!!





Kobe Bryant: NBA's Most Valuable Player 2009

Labels: 0 comments | edit post
Reactions: