Berminat dgn Sign Language?

Hnss..Hnss..Hnss...blogger-emoticon.blogspot.com Assalamualaikum sumer.. yeah... dengan mata berkaca2blogger-emoticon.blogspot.com, gua nak berkongsi ngn korang2 yang berminat nak mempelajari ‘Sign Language’ yakni Bahasa Isyarat org Bisu Bermasalah Pendengaran (Pekak) di Malaysia kursusnya khususnya. Mesti ada di antara korang2 yg penah terjumpa, berjumpa dgn komuniti Pekak ni kan? Mesti xtau ntahapela yg diowang bersilat berisyarat sesama diowangblogger-emoticon.blogspot.com. Macam gua dulu, terasa mcm ada curang jurang di antara gua ngn diowang ni. Nak gak tau ape la yang diowang bualkan.. Dari situla gua berminat ngn sign language niblogger-emoticon.blogspot.com. Apa yang gua nak kongsi ni, merupakan sebuah laman web yang best iaitu ‘Signing Savvy’. Web ini adalah sumber American Sign Language (ASL), dimana byk kod2 isyarat Malaysia diambil diadaptasikan dari ASL ini. Korang hanya perlu taipkan perkataan yang korang nak tau tu je dalam (English). Selepas itu, satu paparan video bahasa isyarat tersebut akan dimainkan. Memang pow pow power bestblogger-emoticon.blogspot.com. Web ini paling amat berguna bagi Cikgu2 Khas yg mengajar Bahasa Inggeris kpd murid2 pekak. Para cikgu juga boleh menambah dan melatih diri untuk memperkasakan kemahiran berbahasa isyarat ni. So, sila klik Signing Savvy dan enjoy dgn pengalaman baru anda..

Nota kaki: bilela agak2 Bahasa Isyarat Malaysia plak wat laman web power cmni ek?blogger-emoticon.blogspot.com




Isyarat 'bicycle'